Le Bon BIB levert kwaliteitswijn in bag in box (BIB)

In de meeste Europese landen zijn de voordelen van lekkere bag in box wijn al langer bekend. Want de verpakking is handig, beter voor het milieu en altijd goedkoper dan dezelfde wijn in de fles. Toch wordt er in Nederland nog maar heel weinig wijn uit de BIB gedronken. En dat is vreemd, als je bedenkt dat dit in zelfs in Frankrijk al meer dan een derde is. Dit komt waarschijnlijk omdat er in Nederland nog te weinig lekkere bag in box wijn te krijgen is. Dus de kwaliteit loopt achter. Vandaar dat Le Bon BIB dit wil veranderen door betere wijn in bag in box aan te bieden.

Probeer zelf eens onze kwaliteitswijnen in bag in box (BIB). Kijk eens in de shop of we jouw favoriete wijn in ons assortiment hebben. Ook kun je filteren op druivenras of streek. Daarnaast kun je lezen hoe de BIB precies werkt en waarom onze lekkere bag in box wijn altijd voordeliger is dan uit de fles. Of kijk eens wie wij zijn en waarom we met Le Bon BIB zijn begonnen.

De BIB biedt veel voordelen

  • Omdat glas duur is, is dezelfde wijn uit de BIB altijd veel goedkoper.
  • Milieuvriendelijk, omdat er minder CO2-uitstoot is bij de productie en recycling.
  • Lang houdbaar. Eenmaal geopend blijft de wijn minimaal 6 weken goed.
  • Lekker handig. Met een makkelijk te gebruiken kraantje ideaal voor feestjes. Veel lichter om te tillen en niet meer naar de glasbak!

Lekkere bag in box wijn, Nederland loopt achter

In Spanje en Italië wordt een kwart van de wijnen uit de BIB geschonken. Frankrijk en België scoren rond de 36 procent. Bij de Britten komt de helft van alle wijnen uit de BIB en Scandinavië spant de kroon met 74 procent! Vandaar dat voor al deze landen geldt dat er volop kwaliteitswijn in bag in box verkrijgbaar is. Hoewel soms in vergelijkbare duurzame verpakkingen zoals deze Britse ‘Bagnum’ en de Franse ‘bag in tube’. Kwaliteitswijn in een koker.

Duitsland en Nederland vormen de achterhoede met 4 en 7 procent. Le Bon BIB is ervan overtuigd dat ook hier de BIB gaat doorbreken. Daar gaat de kwaliteit van onze lekkere bag in box wijn aan bijdragen!

Wijngekken: BIB-wijnen worden steeds beter
De BIB groeit sterk in Frankrijk
Wijngekken: Weg met al dat glas!

Deel dit bericht op facebook
FacebookFacebook
De waardering van www.lebonbib.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 77 reviews.