Hoe gaat Le Bon BIB om met de nieuwe EU-regels?

Op 28 mei aanstaande stelt de Europese Unie drie nieuwe maatregelen in voor webwinkels. Deze gaan de  consument in Europa beter beschermen. Bij Le Bon BIB  voldeden we altijd al aan deze regels. We zetten ze even voor je op een rijtje.

 

Het verbod op fake reviews

Er wordt kennelijk gesjoemeld met reviews. Terwijl deze ontzettend belangrijk zijn voor de online consument. Het is vaak de enige manier om een betrouwbaar beeld te krijgen van de webshop waar je wilt bestellen. Le Bon BIB is aangesloten bij de stichting Webwinkelkeur en dat betekent:

  • Alle reviews van le Bon BIB zijn geverifieerd en aan een echte bestelling gekoppeld.
  • Wij hebben geen mogelijkheid om reviews weg te laten. Alleen Webwinkelkeur kan ze verwijderen als de klant er na bemiddeling van afziet. Dat is bij ons gelukkig nog nooit nodig geweest.

 

Eerlijke van-voor-prijzen    

Een andere truc van sommige webwinkels is om de ‘originele’ prijs van een artikel te verhogen als er een korting op zit. Le Bon BIB heeft dit nog nooit gedaan en we zijn het ook niet van plan. Hoewel dit soort misleiding door veel mensen niet wordt opgemerkt, zal een klant die het doorziet nooit meer bestellen. En wij willen simpelweg geen enkele klant verliezen. En zeker niet door misleiding.

 

Gepersonaliseerd aanbod

Misschien is het je opgevallen dat er op de website van Le Bon BIB geen ‘cookie-banner’ wordt vertoond. De reden hiervoor is dat wij Google geen toestemming geven om jouw persoonlijke gegevens voor andere doeleinden te gebruiken dan voor onze eigen website. En zelfs op onze website doen wij niet aan het personaliseren van het aanbod. Zouden wij dit wel doen, dan wil de EU dat we dat kenbaar maken.

Wel hebben we alle bestellingen in ons eigen systeem. Dit is ook voor belastingcontroles verplicht. We gebruiken die gegevens soms om trouwe klanten een persoonlijke korting of een cadeautje te geven en dat mag.

Wij hebben ingesteld dat jouw persoonlijke gegevens na vier jaar automatisch uit ons systeem worden verwijderd.

 

Conclusie

Le Bon BIB staat achter de nieuwe EU-regels, en voor ons zijn ze vanzelfsprekend. Natuurlijk probeert elke webwinkel de consument te verleiden om producten aan te schaffen. Dat doen wij ook. Maar wij vinden ons imago belangrijker. Daarom gaan wij eerlijk en volwassen met onze klanten om.

 

Deel dit bericht op facebook
FacebookFacebook
De waardering van www.lebonbib.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 77 reviews.