Wat zijn de handigste tips om een bag in box te openen?

Natuurlijk is het leuk om de voordelen van de BIB te presenteren aan je vrienden en familie. Maar je wilt geen figuur slaan als je staat te klunzen om de bag in box te openen. Dus hoe open je een bag in box? Wij hebben de handigste tips voor de bag in box op een rijtje gezet. Want het wordt pas echt leuk wanneer je een volleerde BIB master bent! Dit zijn de handigste tips voor de bag in box:

  1. Zet de BIB op z’n kop als je het kraantje eruit haalt
  2. Je kunt het kraantje draaien als die niet goed zit (!)
  3. Leg de zak los in de vriezer voor snelle koeling

Zet de BIB op z’n kop als je het kraantje eruit haalt

Van deze tip zijn wij heel blij geworden. Doordat je de BIB op z’n kop zet ben je in een keer bevrijd van het gewicht van de hele zak. Daardoor is het opeens veel gemakkelijker om de BIB te openen en het kraantje op z’n plek te bewegen. Vooral in combinatie met tip nummer twee word je een echte profi! Overigens hebben we deze tip gekregen van onze sympathieke Belgische collega Chris de Baets van Chateau bag in box. Een eye opener voor ons.

Het kraantje kan draaien in de zak!

Geniaal! Het ontwerp en het gemak van de BIB blijft je verbazen. Dus doe geen moeite om de zak zo te bewegen dat het kraantje in de juiste stand staat. Immers, je haalt het kraantje eruit en sluit het karton er omheen aan. En pas dán draai je het kraantje in de juiste positie! Soms kunnen dingen zo makkelijk zijn…

Het kraantje van de BIB kan draaien in de zak. Geniaal!

Leg de zak los in de vriezer voor snelle koeling

Het handige van de BIB is dat je de zak uit het karton kunt halen. Niet alleen omdat je dan het laatste restje eruit kunt wringen. Maar ook omdat je de zak vooraf in de vriezer kunt leggen. Dit geldt natuurlijk in het bijzonder voor de witte wijn en de rosé, maar zelfs de rode wijn kun je op warme dagen even in de ijskast leggen. In het bijzonder op feestjes, als de wijn hard gaat, is deze tip handig. Terwijl de ene BIB gekoeld wordt leeggeschonken ben je de ander al aan het snelkoelen in de vriezer.

Deel dit bericht op facebook
FacebookFacebook
De waardering van www.lebonbib.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 76 reviews.