Wijn in bag in box wordt steeds beter

Goede wijn verpakt in de wijntap of bag in box (BIB) is wereldwijd een groeiende trend. Toch heeft de ‘wijn uit een doos’ in Nederland nog altijd geen positief imago. Dat is best te begrijpen omdat er in Nederland nog weinig kwaliteitswijn in bag in box te krijgen is. In andere landen, zoals Frankrijk, zijn er al veel langer goede wijnen in wijntap of BIB verkrijgbaar. Toch wordt het aanbod steeds beter.


Bij Le Bon BIB staat de kwaliteit voorop

Wij selecteren onze wijnen alleen op kwaliteit. Daarmee hebben we jarenlange ervaring in de ‘traditionele’ wijnhandel. Vaak vragen we de producent – die we meestal persoonlijk kennen – om de wijn in BIB of wijntap te leveren. Soms is de wijn al in BIB verkrijgbaar , zoals bij Château Cabezac of deze mooi vormgegeven Spaanse wijnen. In andere gevallen wordt de wijn speciaal voor ons in BIB gebotteld, of eigenlijk ‘geBIBt’. Hieronder een greep uit onze beste wijnen.

De voordelen van de wijntap of BIB

Wijn uit de BIB heeft veel voordelen ten opzichte van wijn uit een fles:

  • Glas is duur. Daarom betaal je voor een BIB van 3 liter veel minder dan voor 4 flessen van diezelfde wijn.
  • De BIB is van karton, folie en plastic. Dus minder en makkelijk te scheiden afval en een veel lagere CO2-uitstoot bij de productie.
  • Wijn in een BIB is na opening 6 weken houdbaar! Nooit meer restjes wegspoelen…
  • Door het handige kraantje is de BIB erg geschikt voor feestjes en picknicks. En door de verpakking blijft de wijn langer koel.

 

 

Deel dit bericht op facebook
FacebookFacebook
De waardering van www.lebonbib.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 77 reviews.